hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Jens Peder Josvasens dom - Afskrift af dommen over Jens Peder Josvasen
Som omtalt i en tråd her på siden blev Jens Peter Josvasen af Sepstrup i 1855 ved højesteret dømt "for Mord og Tyveri hvorved, han er tilfunden at have forbrudt sit Liv og lægges paa Steile og Hjul". Ved kongelig benådning blev straffen dog nedsat til "at han Kagstryges og Hensættes til Tugthusarbejde paa Livstid".

Fra Inger Bødker-Jensen har vi modtaget en afskrift af bla. dommen med en beskrivelse af de nærmere omstændigheder omkring forbrydelsen.

Se: Jens Peder Josvasen.doc Word-fil 41 kiloByte
.


Skrevet af feldborg d. 14/02/2008 23:122 Kommentar(er) · 13128 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer

feldborg d. 14/02/2008 23:19
Jens Peder Josvasen var oldebarn af Jens Ostersen i Birkebæk og tipoldebarn af Th. Thomsen Lund (handelsmanden og godsejeren der bla. en tid boede i Bjødstrup).
 

Gert Hviid d. 18/03/2008 22:21
Jens Peder Josvasen var som nævnt søn af Josva Christensen og hustru Mette Jensdatter Hannerup. Josva Christensen var søn af Christen Josvasen der igen var søn af degnen Josva Christensen Lund, der igen var søn af provsten Christen Thommesen Lund, hvis far var Thomas Thommesen Lund i bl.a., Bjødstrup. - Mette Jensdatter Hannerup var datter af Jens Peter Madsen Hannerup hvis farfar var Christen Pedersen Hannerup på Brandholm i Brande sogn. - gennem min mormor nedstammer jeg fra Thomas Thommesen Lund til Slumstrup, der var broder til provsten Christen Thommesen Lund. Min fars oldemor Ane Cathrine Jensdatter Hannerup, var søster til ovennævnte Mette Jensdatter Hannerup, der var moder til Jens Peder Josvasen.

Vh.
Gert Hviid
Nørrebrogade 41
7100 Vejle
 
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk