hammerum-herred.dk
Navigation
Gæster
Forside
Kirkebøger
Batch-Numre
Andre nævnelser
Skifter
Tingbøger
Fast ejendom
Lægdsruller
Familiestof
FS / AO / Wiberg
Kommunalstof
Andre kopier
Slægtstavler
Borris Seminarium
Andre afskrifter
Skat
Artikler
Fotoalbum
Gravsten
Links
Bøger
Søg
Søg i debatforum
Slægtsbøger
Forumindlæg
Se indlæg
hammerum-herred.dk | Forum | Efterlysninger
Forfatter Opklaring af forvirring omkring Christen på Højris
Tommy60
Medlemmer

Antal indlæg: 4
Bopæl:
Tilmeldt: 10.07.15
Lagt på d. 14/12/2016 14:51
Højris ejedes af Christen Krag fra 1618 til 1635 hvor den kom til at tilhører Erik Lykke, han døde i 1644 men enken havde gården til 1648 herefter ejer Jens Sehested til Holmgård i Møborg sogn Højris, og den bortskødedes d. 17.3.1692 af hans enke, Sophie Gyldenstjerne, og Axel Sehested til Timgård på børnenes vegne til Christen Andersen Møller, der da var forpagter på Holm, sammen med en del andet bøndergods i Tulstrup, Gøode, Isen og Isenvad. Matriklen 1664 - 1692 siger at forpagterne på Højris er Anders Poulsen og Christen Andersen. På dette grundlag gjorde Christen Andersen Møller Højris til hovedgård.

Der er her tale om to forskellige Chr. Andersen-er Den ene er søn af Anders Sørensen der købte Klode Mølle, og som senere sælger den til svigersønnen Niels Jørgensen (Klodemølle mordet)
Den anden er i følge Bernhard Larsen (forfatter til bogen "Ikast sogn" nok søn af Anders Poulsen og med-forpagter af Højris.
Niels Jørgensen køber Højris efter Chr. Andersen Møller som er hans kones bror, og for at gøre forvirringen total er den anden Christen (altså forpagteren) med stor sandsynlighed Nielses morbror.
Da Niels bliver myrdet gifter enken sig også med en Christen og de bor også på Højris, men han hedder dog Madsen.
 
Copyright © 2004 by a.f.
webmaster@dis-danmark.dk